Predbežné škody z povodní odhadujú na 200 miliónov Sk (6,63 mil. eur)

28.07.2008 Bardejov

Bardejov 28. júla (TASR) - Na približne 200 miliónov Sk (6,63 milióna eur) odhadli predbežne škody na cestách, v lesoch i na súkromnom majetku, ktoré spôsobili povodne v okrese Bardejov.
Hlavnou úlohou po tom, čo sa toky vrátili do korýt, je obnovenie dopravného spojenia do najviac postihnutých obci, uviedla pre TASR predsedníčka okresnej povodňovej komisie a prednostka Okresného úradu životného prostredia Mária Hankovská. Ako informovala spolu so šéfom krízového štábu Martinom Chomom, dnes sa podarilo obnoviť autobusové spojenie do obce Livov a z Livova do Livovskej Huty budú zabezpečovať dopravu transportérom humenskí hasiči. Pontónový most už dokončujú pre ďalšiu postihnutú obec Kružľov a zo štátnych hmotných rezerv zabezpečujú takého mosty aj pre obce Lukov a Hervartov.
Celkovo postihli povodne v Bardejovskom okrese 43 obcí po tom, čo prudké dažde spôsobili prívalové vody z rieky Topľa a jej pravého prítoku Slatvinec. Z viacerých obcí ako Lukov či Lenartov museli obyvateľov evakuovať. "Povodne sme tu mali aj v minulosti, ale tá z 23. júla bola zatiaľ najväčšia a spôsobila aj najväčšie škody, " uviedla Hankovská.
 

Vyberte región